Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

Hírek

2018.11.20
Márkás Tabletek Javítása (Sony, Apple, Microsoft Surface, Samsung, ASUS, Acer, stb) - Vásárlási Tanácsadó???

Technikai szempontból nézve a márkás táblagépek megérik az értük kifizetett többlet-költséget. Látható belülről, hogy igényesebben és átgondoltabban vannak megtervezve. A minőségi érzés már az első kézbe vételnél feltűnik, gondoljunk csak az iPad-ra. Általánosságban az is elmondható, hogy ezen gépek akkumulátorai is tovább bírják, hisz jobb minőségűek. Ami még fontosabb szempont, hogy a szoftverfrissítések és a support is rendelkezésre áll, Magyarul, van kit megkérdezni, ha baj van. (mármint rajtunk kívül)

 

Viszont.

 

Amikor javításra kerül sor, mert mondjuk kitört egy USB csatlakozó, akkor elátkozzuk a tervező szomszédjait is, nem csak a közvetlen felmenőit! Az iPad, Samsung AMOLED típusai, Surface, Sony egyes verziói teljesen össze vannak ragasztva, hogy a készülék helyrehozatalával ne is próbálkozzon senki. Aztán, ha még is sikerül szétszedni, utána nem lehet összeragasztani, csak speciális anyaggal.

Számtalan olyan típus van, amely bármely hiba esetén csak a kijelző normál kipattintása után hozzáférhető. Erre a legjobb példa a HP Envy táblagépe. Sok hasonló Samsung típus is van már, amelyek LCDje az érintő panellel együtt is 2-3 mm vastag. A Sony Z2 tabletnél beleegyezést kérünk a szétszedéshez, mondjuk ha USB javítás a cél, mivel ehhez szintén a kijelző kiszerelése szükséges. Abban pedig mindíg benne van a kockázat, hogy eltörik.

 

A fő csatlakozók, USB, vagy töltő aljzat itt már sokszor szalagkábelen csücsül, amivel nem lehet mást csinálni, csak egyben cserélni. Ez persze jóval drágább, mint a hagyományos USB-törés esetén alkalmazott aljzat csere. A Microsoft Surface Pad-on levő bekapcsoló gomb egy tipikus probléma azért mert BESZEREZHETETLEN, pedig lehet vagy 120 Ft a bekerülési költsége... Kidolgoztunk tehát egy eljárást, amivel helyettesíthetjük.

ASUS és Samsung taboknál jelentkezik tipikusan a lefagyás és akku-alámerülés jelensége. Láthatóan előzmény nélkül. Kidolgoztunk erre egy egyedi eljárást, amelynek segítségével nagy arányban tudjuk őket mégis javítani. Sokan komoly munka célra használják az ilyen típusú készülékeket és adamentés okán hozzák szerivzünkbe, hátha tudunk rajtuk segíteni. Tipikus jelenség a T230 teljes elhalálozása, látszólag ok nélkül.

 

Egy szóval érdekes kipróbálni egy kínai márkás gépet, mint Huawei, Xiaomi MiPad, Lenovo, JDtab.

Jobb minőséget produkál az átlag noname szintnél egy iFive, Onda, Chuwi, Cube és Teclast. A Pipo, Freelander már megosztó, az ezeknél márkátlanabbak pedig kerülendőek. Viszont úgy is lehet gondolkodni, hogy ez utóbbiak közül 2-3 db-ot is lehet venni egy átlagos Samsung árából...