Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Milyen Táblagépet használ?
Acer
Alcor
ASUS
Apple
Huawei
Lenovo
Navon
Prestigio
Samsung
Sony
Xiaomi
Márkás Kínai (Teclast, Cube, Chuwi, Onda, Pipo, Ainol, iFive)
Ismert Noname (Overmax, DPS, Myaudio, Point of View, Stb)
Full Noname, nincs is típusa...

Hírek

2017.04.03 17:16
Hogyan NE használja az internet böngészőt? Mail.ru, zsarolóvírus, malware és társaik

 

Bármelyik problémát meg tudjuk oldani, ha már kizárta magát a gépéről, akkor is!

 

Gyakran találkozunk olyan számítógépekkel és már tabletekkel (iOS és Windows) is, amelyek használhatatlanná váltak a kéretlenül betelepülő szoftverek hatására. Ilyenkor vírusirtás a géppel leadott hibajelenség. Csakhogy ezek nem vírusok, így az erre szakosodott kereső programok nagyrészt teljesen hatástalanok. Sajnos sok alattomos dolog terjed a neten és ezek könnyen szedik ártatlan áldozataikat. Tudomásunk van olyan mérnök végzettségű emberről, aki a bank felé haladva hívott fel bennünket, hogy neki kicsit gyanús az ügy, tényleg befizesse-e a kért összeget...


A rossz hír, hogy állandó védelmi megoldás nincs. Össze-vissza kattintgatva, ismeretlen, furcsán csalogató oldalakat böngészve könnyen megtörténhet a baj. Azt beszélik, hogy ingyen sajt csak az egérfogóban van!

 

A jó hír, hogy a címben szereplő károkozókat kis odafigyeléssel el lehet kerülni. A biztonságos böngészőbe telepített ADBlocker modul is sokat tud segíteni. A rendszer tisztítása, karbantartása, mint pl. a böngésző-cache törlése is hasznos.

 

Viszont vannak olyan kárt nem okozó, de rendkívül idegesítő browser hijacker kártevők, mint pl. a mail.ru. Gyakran egy szoftver letöltésével együtt települ a számítógépre, implementálódik a böngészőbe. Az eltávolítás jó móka, teljesen manuális megoldás és sokáig tart. Nincs rá automatizált rendszer, ami 100%-os megoldást kínál.
folyt köv.

Webáruház készítés