Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Szavazás
Milyen Táblagépet használ?
Acer
Alcor
ASUS
Apple
Huawei
Lenovo
Navon
Prestigio
Samsung
Sony
Xiaomi
Márkás Kínai (Teclast, Cube, Chuwi, Onda, Pipo, Ainol, iFive)
Ismert Noname (Overmax, DPS, Myaudio, Point of View, Stb)
Full Noname, nincs is típusa...

LAPTOP KIJELZŐ


Válassza ki a keresett laptop kijelző méretét az alábbi listából

LCD kijelző

Notebook lcd kijelző panelek minden esetben újak, 12 hónap garanciával, kivéve, ha használtként jelezzük fölül, az állapot megjelenítésénél.

Kijelző panel hibái

A készülék legsérülékenyebb pontja, amennyiben eltörik, a javítása csak az egész panel cseréjével megvalósítható. További meghibásodások:

 • Idővel meggyengül vagy teljesen eltűnik a háttér világítás
  A korábbi, fénycsöves kiviteleknél ezek a laptop kijelzők még általában menthetők, a háttérvilágítást adó fénycső cseréjével. LED-es kijelzőknél csak a csere jöhet számításba. Vannak viszont esetek, amikor ez a hiba nem a kijelző miatt jön létre, hanem a készülék más alkatrésze hibásodik meg. Emiatt célszerű a laptop szervizünkbe behozni a készüléket, így az ingyenes bevizsgálás után pontosan meg tudjuk mondani a hiba okát.
 • Függőleges vagy vízszintes csíkok jelennek meg rajta
  A tényleges kijelző panel és az lcd panelen lévő vezérlő elektronika sok-sok ezer kapcsolódási ponttal van összekötve. Ezek közül ha egy is megszakad, akkor előáll a fenti hiba. Ezek a kapcsolódási pontok speciális meleg ragasztási eljárással vannak létrehozva, így később nem javíthatók. Az ilyen hibával vagy együtt él a felhasználó, vagy kicserélteti a notebook kijelző panelét.
 • Foltossá válik a kijelző
  Bizonyos esetekben minden külső beavatkozás nélkül is csökkenhet a háttérvilágítás homogenitása, ez leginkább asztali LCD monitor esetén jellemző. Notebook kijelző esetén vagy fizikai behatás vagy folyadék beszivárgásának a következménye. Fizikai behatás érheti a kijelzőt, ha nagyon megnyomjuk az LCD hátlapot, ráejtünk valamit, vagy becsukunk egy tollat a kijelző és a billentyűzet közé (és szerencsések vagyunk, mert nem törik el a notebook kijelző). Folyadék beszivárgás történhet, ha tisztítás közben a panelre túl sok tisztító szert locsolunk és az valamelyik irányba elszivárog, mire letörölnénk. Amennyiben folyadék kerül a kijelző rétegei közé, úgy annak eltávolítása nem lehetséges. Az ilyen kijelzővel vagy együtt élünk, vagy kicseréltetjük.
 • Képpont hiba, azaz pixel hiba keletkezik
  Mivel a mai kijelzőkön milliónyi pixel található, így a pixelhiba előfordulására minden notebook felhasználó számíthat. A gyártók az ISO 13406-2 szabvány szerint vállalnak garanciát a pixelhibákra, bővebb leírás ezen a linken található: wiki pixelhiba garancia leírás.

 

A laptop kijelző cseréje

Az LCD kijelző cseréje általában nem nehéz feladat. Kisebb műszaki érzékkel nyugodtan neki lehet állni. Azonban néhány fontos dolgot nem árt tudnia. Az LCD kijelző alkatrész eladója csak a szakszerűen beépített kijelző panelre vállal garanciát. Ez azt jelenti konkrétan, hogy vagy ő maga vagy egy általa elfogadott laptop szerviz építi be azt a készülékbe. Szervizünk a Display Szerviz, ingyenesen beépíti az itt vásárolt kijelzőket. Előre egyeztetett időpontban a beépítés megvárható. Amennyiben Ön vidéken lakik és emiatt nem szeretne sok pénzért felutazni Budapestre, beküldheti készülékét a háztól-házig javítási szolgáltatásunkkal, amelynek online lejelentése nagyon egyszerű. Mindezekkel elkerülhetőek az esetleges kompatibilitási problémák is.

 

Ha mégis belefog önállóan, kérjük az alábbiakra ügyeljen:

 • csak akkor kezdjen bele, ha tudja mit csinál. Ha bizonytalan, inkább kérjen segítséget.
 • szüntessen meg minden energia ellátást, azaz távolítsa el az akkumulátort.
 • az LCD panel körüli műanyag elemek törékenyek, tehát gondosan távolítsa el őket.
 • a kijelzőhöz vezető szalagkábelek szintén nagyon sérülékenyek, így kellő körültekintéssel bánjon velük.

Ne feledje, könnyen lehet nagyobb kárt okozni, mint megspórolni a szervizbe jutást/juttatást, illetve az időkiesést, amíg a készülék a notebook szervizben tartózkodik.

Webáruház készítés